Evil Genius 2: World Domination Typ konzole:

DOSTUPNÉ TAKÉ NA Evil Genius 2: World Domination - PS4Evil Genius 2: World Domination - Xbox Series X|S
Cena s DPH
619 Kč
Cena bez DPH: 512 Kč
 
 
Kód produktu: 438032
RebellionEN dabing

Evil Genius 2: World Domination [PS5]


Evil Genius 2 je satirická stavitelská hra, kde hráči převezmou kontrolu nad zlým géniem, postaví své špionážní doupěte a dají do pohybu své plány na ovládnutí světa. Když je dobré být špatným, síly spravedlnosti nemají šanci!


Evil Genius 2 pasuje hráče rovnou do role superzloducha, který si buduje své impérium a po celém světě spřádá zločineckou síť jako pavouk. Fungovalo to v roce 2004, kdy vyšel první díl a zabírá to i dnes.


Já, superpadouch

Na výběr jsou čtyři geniální padouchové – osobitý Maximilián, který byl ikonickou tváří první hry, Red Ivan, Emma a Zalika. Další postavy přibudou v DLC. Každý má vlastní specializaci, jedinečné schopnosti a svůj vynález zkázy. Na výběr je trojice map, které se liší prostředím, kde budete po zvolení náročnosti budovat své podzemní gangsterské sídlo.


Pak už se jde na věc a minimálně v případě, pokud jste nehráli originál, určitě postupujte pěkně krok za krokem s tutoriálem. V této strategii je totiž mnoho atypických prvků, které v jiných hrách nenajdete.


evil-genius-a

Zločinecké hnízdo

Vaše sídlo tedy budete stavět v podzemí, kam lze vstoupit přes kasino, které slouží jako zástěrka a kamufláž a shromažďují se tam návštěvníci a turisté. Do útrob samotné základny ale vstupují jen vaši zaměstnanci a, co je méně žádané, někdy i vyšetřovatelé a agenti - záškodníci od konkurence. Druhý vstup je méně nápadný a vede k letišti, odkud vaši zaměstnanci přinášejí vše potřebné a současně na základě vašich pokynů vyrážejí do světa plnit schémata a mise.


V podzemí musíte zajistit fungující infrastrukturu a pohodlí pro bosse. Primárně však vyznačujete prostory, které vybourají vaši dělníci a určujete, jaké konkrétní místnosti tam budou – jídelna, společenská místnost, ošetřovna, laboratoř, zbrojnice, výpočetní středisko, vězení, kde v celách držíte zneškodněné agenty a problémové jedince , které můžete podrobit tvrdému výslechu kvůli informacím, nebo jim vymýváte mozky. Umisťujete také vybavení a dekorace a za vše samozřejmě musíte pěkně zaplatit. Své bohatství shromažďujete v trezorech, vedle kterých v úvodu postavíte kasárny pro personál. Na vše potřebujete dostatek elektřiny, takže stavíte a generátory vybavujete elektrárny.


Většinu prostor vytvoříte v první fázi hry a pak už jen podle potřeby rozšiřujete místnosti, přikupujete výbavu a pokud už je velmi těsno, vybouráte nové plochy na tomto a když je přítěsné i na dalších patrech. Vše můžete zajistit dveřmi s různým zabezpečením a propojují to chodby, kam lze umístit strážní posty, kamery, hasicí přístroje a v neposlední řadě pasti na nechtěné návštěvníky. Jsou to většinou kuriózní nástrahy, které dotěrence zmrazí, popálí, udeří robotickou rukou, odfouknou, uzavřou do bubliny, nebo aktivují včely, masožravou rostlinu či žraloka.


evil-genius-b

Ovládněte celý svět

Po zabezpečení základny můžete vyrážet do světa, který se vám zobrazí na maketě s kontinenty a regiony. Jednotlivé oblasti nejprve musíte prozkoumat, zajistit tam a později i vylepšit vysílání a udržovat funkční síť. Objevují se tam značky se schématy a operacemi, které vám přinášejí nové informace, peníze, příležitosti k získání nových druhů zaměstnanců nebo sabotáže a odhalení praktik konkurence. Většinou tam musíte ze základny vyslat zaměstnance s požadovanými specializacemi ak tomu třeba finance nebo body zpravodajství. Tyto aktivity spolu s přičiněným protivníky však vedou k tomu, že v oblastech začíná být horko a pokud se nepokusíte uklidnit situaci, kritické regiony mohou být dočasně nedostupné.


V pokročilé fázi hry trávíte většinu času právě manažováním operací ve světě a průběžně se vracíte na základnu, abyste se připravili na další kroky. Progres přitom neustále doprovází množství úkolů, ať už jsou to hlavní, které dříve či později musíte splnit, optimálně, co jsou drobné aktivity odměněny bonusovými částkami, nebo doplňkové příběhy.


Čím ještě hra zaujme?

Vstřícná je možnost zrychlit čas nebo jej pozastavit, takže se zdlouhavé procesy svižněji pohnou dopředu nebo během pauzy v klidu nastavíte následující kroky. Základnu si můžete pěkně otáčet, přepínat patra, vzdalovat a přibližovat. Někdy je příjemné sledovat vaše přisluhovače i při běžných, ale zde nejednou vtipně zpracovaných činnostech, jako je například trénink nebo chytání do pastí. Dotváří to kvalitní hudba a vydařený dabing.Grafika se nese v duchu první části. Vše je pestrobarevné, postavy jsou karikatury a vše je humorně laděno – i když je to černý humor a dochází ik násilným scénám, po kterých doslova zůstávají pytle s mrtvolami.




Recenze na Evil Genius 2: World Domination

Zatím nikdo nepřidal hodnocení.