Aqara senzor přítomnosti FP2 (PS-S02D)

Cena s DPH
1 999 Kč
Cena bez DPH: 1 652 Kč
 
 
Kód produktu: 462160
Aqara

Aqara senzor přítomnosti FP2 (PS-S02D) [AS055GLW02]

Aqara Presence Sensor FP2 - senzor přítomnosti v místnosti

Tento skvělý senzor používá milimetrové vlny k odhalení toho, jestli se někdo nachází v místnosti. Rozdíl oproti klasickým pohybovým senzorům je v tom, že tento senzor Vás vidí, i když se hýbete jen velmi minimálně, případně v místnosti spíte nebo čtete. Velkou výhoudou je také možnost zónového sledování, takže můžete spouštět jinou automatizaci, když je pohyb na sedačce a jinou, když přejdete po obýváku. Takových zón má senzor až 30 a dokáže v nich rozpoznat až 5 objektů. Samozřejmě, hlavní výhodou tohoto zařízení je propojení na Aqara Smart Home nebo HomeKit systém. Tehdy umíte využít například i funkci detekce pádu ale i informace ze zabudovaného senzoru intenzity světla.

O produktu

    • Jeden pohybový senzor na celou místnost
      Aqara senzor přítomnosti dokáže sledovat pohyb v místnosti o velikosti až 40m2 a tuto místnost rozdělí až na 30 zón, přičemž na každou tuto zónu můžete nastavit jinou automatizaci . Jedním senzorem FP2 tak nahradíte několik pohybových senzorů. Díky sledování až 5 osob (ideálně však 3) můžete nastavit různé automatizace pomocí jednoho senzoru. Pokud se například někdo nachází v kuchyni a někdo v obýváku, vy můžete pomocí tohoto senzoru říci, že se má svítit i tam i tam. Pokud člověk z obývacího pokoje odejde, můžete tam zhasnout světlo automaticky.
      Tento senzor je však dominantní svojí vysokou přesností. Právě tohle je výhoda mm wave senzorů. Tato detekce je tak přesná, že k zaznamenání přítomnosti osoby v místnosti často stačí jen dýchání.
      Tento senzor navíc dokáže identifikovat pád. Detekce pádu je na ploše 2 metry a má přesnost více než 98%. Díky tomu umíte získat notifikace, pokud například starší člověk, o kterého pečujete, spadne. V tomto případě je doporučená výška instalace senzoru 2,5 - 2,8m.

    • Senzor přítomnosti na lokální síti
      Aqara FP2 nevyžaduje internet. Po přidání do systému běží lokálně. Umíte jej samozřejmě integrovat do systémů jako HomeKit, Home Assistant, Google Home a Alexo (Matter podpora plánovaná). Díky jeho lokální funkcionalitě však vaše soukromí zůstává v bezpečí. Senzor je napájen pomocí USB-C kabelu a má IP ochranu IPx5, tedy je vhodný i do koupelny.

  • Porovnání PIR Senzora a senzoru přítomnosti
    Oba tyto senzory mají své výhody, ale i nevýhody. Například PIR senzory jsou rychlejší při první detekci pohybu, narozdíl od toho jsou milimetrové senzory ultra přesné ve sledování toho, jestli se v místnosti nacházíte is minimálním pohybem. Pir senzory jsou málo a levné a jednoduché na nastavení, Milimetrovo vlnové senzory mají přesné sledování a silný rozsah detekce a proto je jejich nastavení široké. PIR senzor má slabší detekci, pokud je teplota okolí podobná teplotě tělesné, mm wave senzory jsou zase náchylné k drobnému rušení například ventilátory či rostlinami.
    S přihlédnutím ke všem těmto faktům stále zůstává ideální určitá kombinace těchto senzorů. Například PIR senzor Vám zasvítí, jakmile vstoupíte do místnosti a milimetr wave senzor bude držet světlo zasvícené, dokud opravdu neodejdete.

Klíčové vlastnosti

  • Rozdělení místnosti na zóny - jeden senzor dokáže spustit jinou automatizaci pokud jste na sedačce, v křesle, u krbu nebo u jídelního stolu.
  • Nezhasíná, když čtete - nastavte si například, že když si sednete do čtecího křesla, zasvítí se Vám čtecí lampa a nezhasne, dokud tam sedíte
  • Informace o pádu - Při pád osoby například v kuchyni, koupelně či chodbě senzor může poslat informaci na mobil osobě, která umí poskytnout pomoc. (*funkce nenahrazuje profesionální detektory pádu, je jen doplňkovou funkcí s omezenými vlastnostmi)
  • Vypnutí celého domu - Pokud máte senzor přítomnosti v každé místnosti, můžete jednoduše nastavit přepnutí domu do režimu "Pryč" když nikde není zaznamenána přítomnost.
  • Probuďte se, ale nerušte - Senzor ví, jestli ještě někdo leží v posteli, pokud se někdo jiný prochází po ložnici. Proto můžete mít nastaveno, že pokud ještě někdo spí, světlo se rozsvítí jen jemně. Pokud už nikdo není v posteli, světlo se rozsvítí pořádně.
  • Světlo, které Vás sleduje - Jedete z obývacího pokoje přes chodu do kuchyně? Nechte svítit přesně jen ta světla, která Vám aktuálně třeba.
  • Zabezpečení domu - Senzor dokáže detekovat i ten nejmenší pohyb. Pokud jste tedy mimo domov, zamkněte si alarm a pokud se něco stane, budete o tom vědět.

 

Technická specifikace
Napájení Baterie
Bezdrátové protokoly Wi-Fi IEEE 802.11 b/g/n 2,4 GHz, Bluetooth 4.2
Provozní frekvence Bluetooth 2402 - 2480 MHz
Maximální výstupní výkon radaru <20 dBm (platí pouze pro region EU)
Provozní frekvence Wi-Fi 2412 - 2472 MHz
Maximální výstupní výkon Bluetooth <13 dBm
Hodnocení ochrany IPX5
Porty USB-C
Provozní teplota -10 °C ~ 40 °C
Rozměry 64 × 64 × 29,5 mm

Obsah balení:

  • Senzor Aqara
  • Dokumentace


Recenze na Aqara senzor přítomnosti FP2 (PS-S02D)

Zatím nikdo nepřidal hodnocení.