SilentiumPC Fortis 5

Cena s DPH
1 289 Kč
Cena bez DPH: 1 065 Kč
 
dlouhodobě nedostupné
Kód produktu: 443493

SilentiumPC Fortis 5 [SPC306]

Poznejte SilentiumPC Fortis 5

Fortis 5 je nový systém chlazení procesorů SilentiumPC, vyvinutý ve spolupráci se společností Synergy Cooling. Mezi charakteristické znaky patří zcela nový dvouosý asymetrický chladič s hustě uloženými žebry, optimalizovaná základna se šesti tepelnými trubicemi a zcela nový ventilátor Fluctus optimalizovaný pro statický tlak, vysoký průtok vzduchu a tichý provoz. Z hlediska výkonu může Fortis 5 bez problémů konkurovat velkým dvouvěžovým chladičům a zároveň překonávat nejlepší jednověžové systémy v účinnosti chlazení a psychoakustických vlastnostech.
Série Fortis 5 je dalším krokem v revolučním designu vyvinutém ve spolupráci se společností Synergy Cooling a dalším zástupcem nové generace chladicích systémů SilentiumPC. Je vybaven větším chladičem a novou verzí ventilátoru Fluctus. Kromě jednoventilátorového Fortis 5, Fortis 5 Dual Fan se dvěma ventilátory Fluctus (140 mm na přední straně a 120 mm na zadní straně chladiče) a Fortis 5 ARGB, který je dále vizuálně obohacen o k dispozici je také adresní systém LED osvětlení. Na všechny chladiče řady Fortis 5 se vztahuje rozsáhlá 6letá záruka výrobce. 

Klíčové vlastnosti

  • Vyvinuto spolu se systémem Synergy Cooling
    Unikátní design chladiče Fortis 5 a ventilátor na míru byly vyvinuty ve spolupráci se Synergy Cooling. Hlavní komponenty Fortis 5, navržené v tandemu, mají synergický efekt na výkon.
  • Vysoký výkon, dlouhá životnost 140 mm ventilátor Fluctus
    Ventilátory Fluctus fungují nejlépe na hustých chladičích a radiátorech vodního chlazení, kde je proudění vzduchu omezeno. Jedinečně profilované lopatky ventilátoru vytváří vysoký statický tlak. Nové ložisko s vysokou odolností zajišťuje hladký chod s nízkou hlučností při 100 000 h MTBF.
  • Výborná akustika
    Zoubkované přední hrany lopatek ventilátoru přispívají ke snížení hluku. To snižuje výrazné tónové zvuky a je základem naší patentované psychoakustické optimalizace.
  • Zastavení ventilátoru - volitelný polopasivní režim
    Ventilátory Fluctus se zastaví při velmi nízkém pracovním cyklu PWM a spustí se automaticky s rostoucím pracovním cyklem. Nadšenci si mohou vytvořit volitelný polopasivní provozní režim úpravou křivky regulace rychlosti ventilátoru.
  • Asymetrický chladič
    Žebra chladiče jsou asymetrická a speciálně profilovaná pro maximální výkon a minimální hlučnost. Nejlepších výsledků dosáhnete při instalaci s vyznačeným směrem proudění vzduchu.
  • Heatpipe s přímým dotykem
    Základna chladiče poskytuje nejlepší kontakt s povrchem moderních CPU. Šest heatpipe je v přímém kontaktu s CPU, aby se zlepšil přenos tepla.
  • Jednoduchý montážní systém
    Nový, univerzální montážní systém zlepšuje kontaktní tlak mezi základnou chladiče a procesorem. Má méně dílů a snáze se instaluje v jakékoli poloze. Zahrnutý obrázkový manuál a video návody vysvětlují instalaci krok za krokem.
  • Tepelná směs Pactum PT-3
    Sbalená tepelná pasta má vysokou tepelnou vodivost a nízkou viskozitu. Pactum PT-3 spojuje vysoký výkon se snadnou aplikací. Balené množství vystačí na více než 3 aplikace.



Technická specifikace
Parametry
Typ produktu: vzduchové chlazení cpu
Velikost [mm]: 159 × 144 × 107
Velikost krabice [mm]: 200 × 165 × 140
Čistá hmotnost [g]: 766
Hrubá hmotnost [g]: 1085
Tdp [w]: 220
Heatpipe [ks]: 6
Včetně ventilátorů [ks]: 1
Velikost ventilátoru [mm]: 140
Rychlost ventilátoru [ot./min]: 300 ÷ 1400 ± 10 %
Fan mtbf: 100 000
Konektor ventilátoru: 4 pin pwm
Ložisko ventilátoru: kapalina (fdb)
Záruka [m]: 72
Tepelná sloučenina: pakt pt-3
Typ montáže: přes mobo
Kompatibilita s tekutým kovem: ne

Recenze na SilentiumPC Fortis 5

Zatím nikdo nepřidal hodnocení.