ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4090 24GB GDDR6X

prodloužená záruka na tento produkt je 3 měsíců
3
Cena s DPH
56 899 Kč
Cena bez DPH: 47 024 Kč
 
dlouhodobě nedostupné
Kód produktu: 451880
ASUS

ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4090 24GB GDDR6X [90YV0IE1-M0NA00]

Společnost ASUS přináší na trh svoji verzi grafické karty GeForce RTX 4090 v sérii TUF Gaming. Vystavená na architektuře NVIDIA Ada Lovelace, GeForce RTX 4090 poskytuje extrémní výkon jak pro hraní, tak další graficky náročné aplikace. Přináší nejnovější generaci Ray Tracing a DLSS 3 pro co nejrealističtější a nejplynulejší zážitky. Karta poskytuje 24 GB GDDR6X paměti s rychlostí 21 Gb/s. TUF Gaming pro karty GeForce RTX 4090 přichází s vylepšeným designem pasivního chladiče i ventilátorů, aby dokázaly ochladit vysoký výkon nové generace.

O produktu

    • Kvalita TUF napříč komponenty
      TUF Gaming Alliance je spolupráce ASUS a důvěryhodných tvůrců počítačových komponent, pro zajištění kompatibility s širokou škálou součástek, jako PC skříně, napájecí zdroje, CPU chladiče, paměťové moduly a další. S dalšími, pravidelně přidávanými partnery a komponenty se TUF Gaming Alliance stále rozrůstá. Chcete-li zaručenou odolnost, výdrž, stabilitu a kompatibilitu, pořiďte si komponenty TUF.

  • Vylepšený design chlazení
    Axial-tech ventilátory přicházejí v lepším, větším designu, který poskytuje až o 23% větší průtok vzduchu. Umožňují tak dosažení nižších teplot, vytvářejí méně hluku a poskytují vyšší chladící výkon. Alternující směr otáčení ventilátorů snižuje tvorbu turbulencí a pomáhá lépe odvádět vzduch chladičem. Díky 0 dB režimu se ventilátory při nízké zátěži navíc vůbec netočí. Pasivní chladič využívá parní komoru a teplovodivé trouby, pro vysoce efektivní odvod tepla od komponent karty do žření. Část zadního krytu je vybavena oknem, pro efektivní proudění vzduchu přes kartu.
    • Kovový exoskelet
      Rozměry a hmotnost chladiče by mohly ohnout běžné plastové prvky. Karty TUF Gaming proto mají kovový horní kryt i zadní desku. Nedojde tak k ohnutí desky a karta tím získává opravdu pevný a prémiový design.

  • Prémiová kvalita a spolehlivost
    Všechny grafické karty ASUS jsou tvořeny pomocí technologie Auto-Extreme. 100% automatizovaného výrobního procesu, který zahrnuje prémiové materiály, aby poskytl ten nejvyšší standard kvality. Technologie Auto-Extreme zajišťuje konzistentní kvalitu grafické karty stejně jako vylepšený výkon a životnost. Tento proces je také šetrný k životnímu prostředí. Snižuje využití chemikálií a spotřeby energie o 50%.
    • Aura Sync
      Pro milovníky osvětlení je karta vybavena diskrétním ARGB prvkem na krytu. Můžete si tak její vzhled přizpůsobit vašim představám a sjednotit s dalšími Aury Sync komponenty a doplňky pro vytváření překrásných synchronizovaných efektů.

    • GPU Tweak III
      ASUS GPU Tweak III je nyní ještě intuitivnější a bohatší na funkce, než kdykoli předtím. Umožňuje vám upravovat kritické parametry včetně GPU frekvencí, frekvence paměti a napětí s možností monitorování v reálném čase, přes přizpůsobitelné rozhraní na obrazovce. Součástí je i pokročilé ovládání ventilátorů, spolu s celou řadou dalších funkcí, které vám pomohou z vaší grafické karty dostat co nejvíc.

  • Ray Tracing
    Dopřejte si požitek ze světla, jako v reálném světě s 3. generací RT jader, která jsou použita v RTX řadě 40. Prozkoumejte neuvěřitelně detailní a realistické světy.
  • DLSS 3
    Společnost NVIDIA přichází s novou verzí grafiky poháněné umělou inteligencí - DLSS3. Za použití 4. generace Tensor jader a akcelerátoru optického toku vytváří DLSS3 větší množství, vysoce kvalitních snímků, bez snížení kvality obrazu a zvýšení odezvy.

Klíčové vlastnosti

  • Multiprocesory NVIDIA Ada Lovelace Streaming: Až 2x výkon a energetická účinnost
  • Jádra Tensor 4. generace: Až 2x výkon AI
  • Jádra RT 3. generace: Až 2x výkon sledování paprsků
  • Axial-tech ventilátory zvětšeny tak, aby poskytovaly o 23 % větší průtok vzduchu
  • Dvojitá kuličková ventilátorová ložiska vydrží až dvakrát déle než běžné konstrukce
  • Kondenzátory vojenské kvality s výdrží 20 000 hodin při 105 °C dělají napájecí kolejnici GPU odolnější
  • Kovový Exoskeleton přidává strukturální tuhost a větrací otvory pro zvýšení odvodu tepla
  • Auto-Extreme přesná automatizovaná výroba pro vyšší spolehlivost
  • Software GPU Tweak III poskytuje intuitivní ladění výkonu, ovládání teploty a monitorování systému

 

Technická specifikace
Engine NVIDIA GeForce RTX 4090
Bus standard PCI Express 4.0
OpenGL OpenGL 4.6
Video paměť 24 GB GDDR6X
Hodiny motoru OC režim: 2550 MHz
Herní režim: 2520 MHz (Boost Clock)
CUDA jádro 16384
Rychlost paměti 21 Gbps
Rozhraní paměti 384-bit
Rozlišení Digital Max 7680 x 4320
Rozhraní 2 x Nativní HDMI 2.1a
3 x Native DisplayPort 1.4a
Podpora HDCP (2.3)
Max Display Support 4
Podpora NVlink/ Crossfire ne
Software ASUS GPU Tweak III & GeForce Game Ready Driver & Studio Driver
Doporučeno PSU 850 W
Napájecí konektory 1 x 16-pin
Sloty 3,65 slot
Aura Sync ARGB
Rozměry 348.2 x 150 x 72.6 mm
Hmotnost neuvedeno

Obsah balení:

  • ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4090
  • Dokumentace

Recenze na ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4090 24GB GDDR6X

Zatím nikdo nepřidal hodnocení.