ASUS ROG Strix GeForce RTX 4090 24GB GDDR6X

prodloužená záruka na tento produkt je 3 měsíců
3
Cena s DPH
59 829 Kč
Cena bez DPH: 49 445 Kč
 
dlouhodobě nedostupné
 
Kód produktu: 451867
ASUS

ASUS ROG Strix GeForce RTX 4090 24GB GDDR6X [90YV0ID1-M0NA00]

Dlouho očekávaná série grafických čipů NVIDIA GeForce RTX 4000 je konečně tady a tvůrci počítačů budou brzy moci získat novou řadu herních karet – počínaje nejvyšší GeForce RTX 4090 24 GB. Jako noví králové počítačové grafiky se tyto karty mohou pochlubit spoustou jader CUDA, hromadou paměti VRAM a všemi funkcemi GeForce RTX, které potřebujete k sestavení toho nejlepšího z nejlepšího.

O produktu

    • Nejlepší z nejlepšího
      Chcete-li s nejlepší dostupnou herní kartu nehledejte nic jiného než novou ROG Strix GeForce RTX 4090. Díky bezprecedentnímu výkonu je tato karta navržena pro ultra vysoká rozlišení nebo super rychlé obnovovací frekvence, které vám pomohou vládnout na bojišti.

  • Chlazení jako priorita
    Abyste ze Strix GeForce RTX 4090 vytěžili maximální výkon, byla navržena s chlazením, jako nejvyšší prioritou. Design karty s 3,5 sloty sestává z kovového rámu, krytu a zadní desky. Ultra pevná struktura využívá rámy s extrémně úzkými tolerancemi, aby se zabránilo prohýbání nebo deformaci PCB, přičemž stále umožňuje bezkonkurenční proudění vzduchu skrze zvětšený průchozí otvor podél zadní strany 357 mm dlouhé karty.
    • Ještě vyšší laťka
      Ale s ultra výkonným GPU, jakým je GeForce RTX 4090, chtěli jít výrobci mnohem dál. Proto od základů přestavěli design chladiče s novou parní komorou ao 30 % větší povrchovou plochou pro odvádění tepla než předchozí generace ROG Strix GeForce RTX 3090. Není to však obyčejná parní komora. Aby se zajistil lepší přenos tepla, tato patentovaná konstrukce parní komory přidává vyfrézované kanály pod heatpipe. Namísto toho, aby trubky ležely naplocho na povrchu, ponoří se do parní komory, což umožňuje efektivnější přenos většího množství tepla do čtyř 8 mm a tří 6 mm heatpipe a putování do žeber chladiče. Při tepelném zatížení 500 W umožňuje o 5 °C nižší teploty než konvenční design parní komory.

  • Větší průtok beze změny akustiky
    Vylepšeny jsou také ventilátory Axial-tech s hrubším designem se 7 lopatkami a plnými bariérovými kroužky, které poskytují o 23,8 % větší průtok vzduchu ao 19, 3% vyšší tlak než ventilátory předchozí generace používané na ROG Strix GeForce RTX 3090. Díky těmto vylepšením dokázaly udržet teploty GPU a akustiku na podobných úrovních jako model předchozí generace, a to i přes extra výkon.
    • Šelma mezi grafickými kartami
      Když už mluvíme o síle: zahrnut je i 12+4 fázový systém obsahující 70A výkonové stupně. Při dvou výkonových stupních na fázi, které pohánějí GPU, je to celkový počet 24+4. Digitální ovladač na desce nabízí vyšší přesnost při detekci napájení, jakož i lepší konverzi a vyvážení energie pro méně šumu a rušení signálu. S kvalitním napájecím zdrojem (jako je ROG Thor 1200P2) byste neměli mít problém s řízením této grafické šelmy as nativní 16tipinovou podporou PCIe to zvládnete bez potřeby jakýchkoli adaptérů.

    • Špičkové funkce
      Toto vše přichází se stejnými špičkovými funkcemi, jako jsou známé karty ROG Strix. Zadní světlo ARGB spolupracuje s Aura Sync a nabízí přizpůsobitelné osvětlení celé vaší sestavy, zatímco dvě hlavičky FanConnect II vám umožňují ovládat ventilátory pomocí teploty GPU prostřednictvím nového softwaru GPU Tweak III. Pro ty, kteří se nechtějí příliš hrabat v nastavení a vylepšovat, vám přepínač Dual BIOS umožňuje vybrat si mezi režimem maximálního výkonu a tišším režimem. I když díky naší 0dB technologii bude karta tichá při nízké zátěži bez ohledu na to, který režim si vyberete.

  • Spolehlivý výkon ihned
    Nakonec, stejně jako ostatní karty ROG, i Strix GeForce RTX 4090 byla vyrobena výrobním procesem Auto-Extreme, který minimalizuje lidské zásahy, takže můžete očekávat spolehlivý dlouhodobý výkon hned po vybalení./li>

Klíčové vlastnosti

  • Multiprocesory NVIDIA Ada Lovelace Streaming: Až 2x výkon a energetická účinnost
  • Jádra Tensor 4. generace: Až 2x výkon AI
  • Jádra RT 3. generace: Až 2x výkon sledování paprsků
  • Axial-tech ventilátory se zvýšily pro o 23 % větší průtok vzduchu
  • Nová patentovaná parní komora s vyfrézovaným heatspreaderem pro nižší teploty GPU
  • 3,5-slotový design: masivní žebrové pole optimalizované pro proudění vzduchu ze tří ventilátorů Axial-tech
  • Tlakový odlitek, rám a zadní deska dodávají tuhost a jsou větrané, aby se dále maximalizovalo proudění vzduchu a rozptyl tepla
  • Digitální řízení výkonu s vysokoproudými výkonovými stupni a 15K kondenzátory pro maximální výkon
  • Auto-Extreme přesná automatizovaná výroba pro vyšší spolehlivost
  • Software GPU Tweak III poskytuje intuitivní ladění výkonu, ovládání teploty a monitorování systému

 

Technická specifikace
Engine NVIDIA GeForce RTX 4090
Bus standard PCI Express 4.0
OpenGL OpenGL 4.6
Video paměť 24 GB GDDR6X
Hodiny motoru OC režim: 2550 MHz
Herní režim: 2520 MHz (Boost Clock)
CUDA jádro 16384
Rychlost paměti 21 Gbps
Rozhraní paměti 384-bit
Rozlišení Digital Max 7680 x 4320
Rozhraní 2 x Nativní HDMI 2.1a
3 x Native DisplayPort 1.4a)
Podpora HDCP (2.3)
Max Display Support 4
Podpora NVlink/ Crossfire ne
Software ASUS GPU Tweak III & GeForce Game Ready Driver & Studio Driver
Doporučeno PSU 1000 W
Napájecí konektory 1 x 16-pin
Sloty 3,5 slot
Aura Sync ARGB
Rozměry 357.6 x 149.3 x 70.1mm
Hmotnost 600 g

Obsah balení:

  • ASUS ROG Strix GeForce RTX 4090
  • Dokumentace

Recenze na ASUS ROG Strix GeForce RTX 4090 24GB GDDR6X

Zatím nikdo nepřidal hodnocení.