Apple MacBook Pro 16" M1 Max, 32GB 1TB (2021) - SK layout, silver

Cena s DPH
99 579 Kč
Cena bez DPH: 82 297 Kč
 
dlouhodobě nedostupné
Kód produktu: 437995
Apple

Apple MacBook Pro 16" M1 Max, 32GB 1TB (2021) - SK layout, silver [MK1H3SL/A]


Nový MacBook Pro přináší profesionálním uživatelům výkon ušitý na míru, který mění pravidla hry.

Je pro ty, kteří překonávají hranice a mění svět. Se strhujícím 16palcovým displejem Retina, superrychlým procesorem, grafikou příští generace, největší kapacitou baterie ze všech MacBooků, novou klávesnicí Magic Keyboard a ohromným úložištěm. Jedná se o ten nejlepší profesionální notebook pro ty nejnáročnější uživatele.

MacBook-Pro-thickness

Nový MacBook Pro přichází ve dvou verzích se 14" a 16" obrazovkou a svým výkonem posouvají pomyslné hranice na novou úroveň. Značně vylepšená architektura M1 Max má prostě brutální sílu pro všechny vaše kreativní nápady. A co si všimnete na první pohled je každopádně zcela nový design.

Základem tohoto konkrétního provedení Apple MacBook Pro 16 je 10jádrový procesor Apple M1 Max s 32jádrovým GPU a 16jádrovým Neural Engine. Součástí procesoru je také 32 GB operační paměti. O zobrazení se stará 16.2" Liquid Retina XDR displej s rozlišením 3456 x 2234 obrazových bodů. Pro uživatelská data je připraven disk 1 TB SSD.

Notebook je dále vybaven bezdrátovými technologiemi Wi-Fi ax a Bluetooth 5.0, trojicí rozhraní Thunderbolt 4/Type-C, čtečkou otisků prstů Touch ID, praktickou kamerou FaceTime 1080p, 3.5mm audio konektorem, HDMI, portem MagSafe 3. Jako operační systém notebook využívá macOS Monterey.

Hlavní přednosti

    • Výkonný procesor Apple M1 Max s 10 jádry a 32 jaderným GPU.
    • Úžasný Liquid Retina XDR displej s technologií mini-LED.
    • Adaptivní obnovovací frekvence displeje ProMotion až 120 Hz.
    • Superrychlé datové přenosy s rozhraním Thunderbolt 4.
    • Nové možnosti konektivity, včetně návratu SDXC čtečky a HDMI portu.
    • Bezpečné a praktické přihlášení Touch ID se čtečkou otisků prstů.
    • Podsvícená klávesnice Magic Keyboard a praktický Force Touch trackpad.

Síla pro vaši kreativitu

MacBook Pro přináší zcela nový level výkonu v notebooku. Díky vyspělejšímu termálnímu řešení si dokáže procesor Intel Core udržet vyšší výkon po delší dobu. Přitom dosahuje až 2,1krát vyššího výkonu než jeho předchůdce.

Čip M1 Max posouvá úžasnou architekturu M1 do nových výšin – a poprvé přináší architekturu systému na čipu (SoC) do profesionálního notebooku. U nových MacBooků Pro můžeme díky němu pozorovat především drastický nárůst výkonu. Poskytuje tak násobky výkonu ve všech oblastech oproti předchozí generaci MacBook Pro. V případě této varianty čipu M1 Max máte k dispozici 10 procesorových jader s 32jádrovým GPU a 16jádrový Neural Engine pro aplikace strojového učení. Velkou předností je také specializovaný mediální procesor pro kódování a dekódování, který podporuje kodeky H.264, HEVC a ProRes.

Přidejte k tomu ohromující displej Liquid Retina XDR, nejlepší fotoaparát a zvuk v notebooku Mac a všechny porty, které potřebujete. MacBook Pro je zkrátka pořádná mašina, se kterou lze snadno zvládnout i ty nejambicióznější projekty. Zda vrstvíte desítky stop a efektů, rendrujete 3D modely nebo kompilujete a testujete kód, nestojí vás to ani vteřinu navíc.

Nespustíte z něj oči

Nový MacBook Pro má famózní 16tipalcový displej Retina, tedy ten největší displej Retina v celé historii notebooků Mac. Liquid Retina XDR displej s technologií mini-LED je vůbec nejlepší displej v MacBooku Pro a jen velmi těžko bude hledat konkurenci u ostatních notebooků.

Má extrémní dynamický rozsah i kontrastní poměr a veškerý obsah na něm ožije v zářivých barvách a s úžasnými detaily v tmavých i světlých oblastech. Jas 1000 nýtů přispívá k vynikajícímu zobrazení světlých tónů a zářivě bílé. Přesné fotografické zarovnání molekul tekutých krystalů zase přináší dokonalou temnou černou. Široké barevné spektrum P3 zaručuje nádherné realistické fotky a video.

Vůbec poprvé je také vybaven technologií ProMotion, takže dokáže automaticky přizpůsobit frekvenci pohybu obsahu na obrazovce. A každý displej je z výroby kalibrován, takže můžete hned začít pracovat na vašich nejlepších grafických nápadech. Ať jste kdekoli, svou práci vždy uvidíš v nejlepším možném světle.

  • 16.2 palcový didplej s nativním rozlišením 3456 x 2234 při 254 pixelech na palec
  • Extrémní dynamický rozsah (XDR) a kontrastní poměr 1 000 000:1
  • Široký barevný rozsah (P3) a 1 miliarda barev
  • Trvalý jas až 1 000 nýtů (po celé ploše obrazovky) a špičkový jas 1 600 nýtů
  • Technologie ProMotion s adaptivní obnovovací frekvencí až 120 Hz
  • Technologie True Tone automaticky přizpůsobuje vyvážení bílé teplotě barev v prostředí



macbook-banner

Výdrží vás podrží

Navzdory extrémnímu výkonu je však MacBook Pro 16 nadále úsporný a dokáže na jedno nabití vydržet až 21 hodin přehrávání filmů v aplikaci Apple TV a až 14 hodin bezdrátového procházení webu. A v oblíbených aplikacích vám poskytne také mnohem více času na práci.

Například na úpravě fotek v Lightroomu Classic můžete pracovat až dvakrát déle na jedno nabití, nebo v Xcodu zkompilujete až čtyřikrát více kódu. Toto se na MacBooku Pro povedlo.

A co když je třeba rychle nabíjet? Toto řeší Apple Fast Charge, se kterým lze zařízení z 0% na 50% nabít za pouhých 30 minut.

Pohlcující prostorový zvuk

Kvalita zvuku se posouvá o krok vpřed. Hi-fi zvuková soustava šesti reproduktorů s woofery v antirezonančním uspořádání vám poskytne skvělý zážitek s krásně vyváženým, věrným zvukem se širokým dynamickým rozsahem a plným podáním basů.

Při přehrávání hudby nebo videa v Dolby Atmos ozvučí celý pokoj prostorovým 3D zvukem. Systém tří směrových mikrofonů mnohem jasněji zachytí hlas při online hovorech.

Ještě lepší FaceTime hovory

FaceTime kamera se také dočkala pěkného upgradu. Nyní má rozlišení 1080 p a její schopnosti oceníte i za zhoršených světelných podmínek díky objektivu s menší clonou a většímu snímači s citlivějšími pixely.

Je nejlepší kamerou, která kdy byla v MacBooku Pro. Nově je ukryta ve výřezu displeje, který můžeme znát například z iPhonů. Aby však výřez při práci nijak nepřekážel, tak jej automaticky překryje horní menu bar.

Tenký a lehký

Navzdory nárůstu výkonu zůstává nový MacBook Pro 16 stylovým a štíhlým elegánem. Hmotnost 16.2" modelu se pohybuje lehce nad hranici 2 kg a v profilu má pouhých 16,8 mm. Takže je perfektním společníkem na cesty.

Čím ještě zaujme?

  • Propracované nové funkce v macOS Monterey pomáhají být ve spojení, sdílet a tvořit jako ještě nikdy
  • Rychlé připojení Wi-Fi 6 802.11ax a Bluetooth 5.0
  • Podpora rychlého nabíjení portem MagSafe 3 se zcela bezproblémovým připojováním a odpojováním kabelu



Technická specifikace
Displej
Rozměr: 16,2palcový
Rozlišení: 3456 x 2234 px
Poměr stran: 16:10
Jas: 1000 cd/m2
Barevné spektrum: DCI-P3 100%
Technologie: Liquid Retina XDR, mini-LED
Frekvence: 120 Hz
Čip
Název čipu: Apple M1 Max
Počet jader: 10jádrový procesor
Grafický procesor: 32jádrový grafický procesor
Neural Engine: 16jádrový Neural Engine
Baterie a napájení
Výdrž: Až do 14 hodin surfování při bezdrátovém připojení
Až do 21 hodin přehrávání filmů v aplikaci Apple TV
Baterie: 100 Wh
Typ: Lithio-polymerová baterie
Nabíjecí adaptér: 140 W
Typ: USB-C, MagSafe
Nabíjení a rozšíření
Tři porty Thunderbolt (USB 4) pro: Nabíjení
DisplayPort
Thunderbolt 4
USB 4
Power Deivery ano
HDMI ano
Čtečka paměťových karet ano
Paměť
Kapacita: 32 GB
Úložiště
Kapacita: 1 TB
Typ: SSD
Klávesnice a trackpad
Magic Keyboard: hliníková s podsvícením
Trackpad Force Touch: pro přesné ovládání kurzoru
reagující na tlak
reagující na gesta Multi-Touch
Touch ID
Čtečka otisků prstů Touch ID: ano
Bezdrátové připojení
Wi-Fi síťové připojení: 802.11ax Wi-Fi 6
Wi-Fi kompatibilní se standardem: IEEE 802.11a/b/g/n/ac
Bluetooth: 5.0
Kamera
Kamera: FaceTime HD
Rozlišení: 1080p
Podpora videa
Vestavěný displej: zcela nativní rozlišení
podpora milionů barev
Zvuk
Počet reproduktorů: 6 Zvuková soustava: Hi-fi Woofery: ano Antirezonanční uspořádání: ano Dolby Atmos: ano 3D prostorový zvuk: ano Mikrofony: 3
se směrovým formováním paprsků
Rozměry a hmotnost Rozměry: 1,68 x 35,57 x 24,81 cm Hmotnost: 1,6 kg
vrchní list



Obsah prodejního balení:

  • MacBook Pro
  • 140 W napájecí adaptér USB-C
  • Napájecí kabel USB-C/MagSafe 3 (2 m)


Produktové video

Recenze na Apple MacBook Pro 16" M1 Max, 32GB 1TB (2021) - SK layout, silver

Zatím nikdo nepřidal hodnocení.